ÖLAND

SÄLEN

  • PRESENTKORT
  • SÄLEN
  • PRESENTKORT
  • ÖLAND

ENGLISH

  • PRESENTKORT
  • ÖLAND
  • SÄLEN
  • DANSK

INFÖR VINTERSÄSONGEN ERBJUDER VI NU FÖLJANDE TJÄNSTER I SÄLEN:

KLICKA HÄR

Jobba hos oSS SOM

KÖKSCHEF

FÅ DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR

Prisbelönta Lammet & Grisen erbjuder nu en möjlighet för dig som älskar ditt jobb – och vill ha en omväxlande vardag, att bli vår nästa kökschef. Vinterhalvåret kommer du arbeta på vår restaurang i de svenska fjällen med närhet till snö, skidåkning och friluftsliv. Under sommarmånaderna jobbar du på norra Öland med de öländska vidderna och havet runt knuten.

ANSÖK PÅ EN MINUT:

via FORMULÄR

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en operativ kökschef. Du blir en del av en oerhört kompetent ledningsgrupp med mycket stor bredd inom mat & vin, personalhantering, ekonomi, bokningstänk, ledarskap, mm, och kommer därför ha mycket stora möjligheter till personlig utveckling. Din kreativa och arbetsledarförmåga är mycket viktigare än dina administrativa skills.

Flytande svenska och bra engelska är nödvändig för tjänsten.

Du arbetar november-april i Sälen samt juni-augusti på Öland. Semester samt inarbetad ledighet tar du ut i maj, september och oktober. Körkort och bil är nödvändigt. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Din profil

Du har tidigare erfarenhet som kökschef/souschef. Det är bra, men inte nödvändigt, om du har insikt i schemaläggning, beställningar, kunskap i köksekonomi. Framför allt måste du som operativ kökschef gilla att leda, coacha och utveckla ditt köksteam. I tjänsten kommer du även att jobba med att skapa nya rätter, skriva recept samt menyer.

Vi jobbar väldigt mycket med mat och dryck i kombination så du kommer tillsammans med vår huvudsommelier sätta riktigt bra smakkombinationer. Ett genuint matintresse är en given förutsättning för att du ska fungera och trivas hos oss. Du ska ha god kunskap om HACCP och du praktiserar en hög nivå på kökshygien.

Arbetsteamet består av kökschef, 12-14 st kockar/köksbiträden, 2 souschefer samt 2 diskare. Vi månar om att man hjälps man åt som ett team.

Start/Bostad

Ca 1 november. På lammet & Grisen är vi väldigt måna om vår personal och äger allt vårt personalboende. Du får självklart möjlighet att bo på något av våra välutrustade personalboende både i Sälen och på Öland. Vi hjälper dig gärna om du hellre söker eget boende.

Våra värderingar

Vårt hållbarhetstänkande genomsyrar hela verksamheten - personal, gäster och samhälle. Lammet & Grisen är ett varmt företag - vi bryr oss - och anpassar oss efter våra medarbetares önskemål och livssituation.

Det yttrar sig i att vi skapar förutsättningar för att t ex våra anställda varje arbetsdag sitter ner och äter riktigt bra och vällagad mat, men även att vi väljer lokalproducerat, sparar på miljön och bidrar till att de småskaliga jordbruken, tillverkarna och producenterna i Sälen och på Öland kan verka med produkter i världsklass! Vi ser ständigt över energiförsörjningen, ventilation, värmeåtervinning mm - vi tar vårt ansvar och det är därför viktigt att du som kökschef har en samsyn och vidareförmedlar den till alla personal.

Nyckel till vår framgång - personal som trivs

Plugga distans
& Jobba

Riktigt kul tillsammans

Personalmaten, gemenskapen

Europas bästa personalboende

Unik
arbetsplats

Lammet Academy, utvecklas hos oss

Personalmaten, gemenskapen

Ända sedan starten år 1969 på Öland har den gemensamma stunden med jättegod personalmat varit självklar. Pappa Bengans idé känns självklar idag. ”Om man ska kunna jobba bra så måste man äta bra”. Fortfarande efter 50 år är det en jätteviktig stund inför kvällen. Personal och ägare sitter med i det avspända ”uppsnacket” inför kvällen. Kockarna turas om att få den hedervärda uppgiften att med har full frihet skapa vällagade rätter av bra råvaror, med fokus på variation, gott och nyttigt.

TILLBAKA TILL ÖVERSIKT

ANSÖK NU!

Du trivs i Europas bästa personalboende

För 7 år sedan tog vi ett principiellt beslut: ”Vi ska ha Europas bästa personalboende”. Vi tänkte ”ska man kunna jobba bra så måste man sova bra, och kunna ha kul på fritiden”. Så då tokrenoverade vi alla våra hus. Vi ljudisolerade väggar, golv och tak samt satte in ljuddämpade dörrar till alla sovrum. Vi köpte in nya sängar, lite bredare där det fick plats. Kök, badrum och vardagsrum renoverades. Större fönster sattes in för ljusare miljö. Idag är vi verkligen stolta över våra boenden och många säger särskilt att de stormtrivs!

TILLBAKA TILL ÖVERSIKT

ANSÖK NU!

Riktigt kul tillsammans, både på och utanför jobbet

”Man måste ha kul både på jobbet och fritiden”. Kul på jobbet får man eftersom ”allt funkar” och vi arbetar i starka team. Ingen står ensam. Alla gäster förbokar så vi har rätt styrka inne för kvällen. Tack vare ständigt förbättrade checklistor vet man att allt är på plats inför öppning. Visst, vi är en populär krog så det är mycket att göra. Men det är antagligen det du gillar!

På fritiden finns stora möjligheter för skidåkning, längdåkning, gym, café- o restaurangbesök, nattklubb, osv. På många ställen får du rabatt eftersom du jobbar hos oss. Vi brukar fixa härliga gemensamma dagar och kvällar med roliga aktiviteter som t ex skoter, ice-carting, skidskytte, afterski, grillning, middagar, mm. Det brukar alltid vara några i gänget som tränar upp sig inför ett riktigt Vasalopp i mars.

TILLBAKA TILL ÖVERSIKT

ANSÖK NU!

Plugga distans & Jobba (hel- eller deltid)

Idag är det vanligt att kombinera högskolestudier med arbete. Det funkar verkligen jättebra hos oss! Dagtid står Loungen ledig och används som mycket uppskattad studiesal med wifi och fri tillgång till kaffe. Ditt arbetsschema anpassas så det passar dina studier. De dagar du behöver resa till högskolan får du ledigt. Vi brukar lösa det mesta. Tveka inte att prata med oss om möjligheter för dig!

TILLBAKA TILL ÖVERSIKT

ANSÖK NU!

Lammet Academy, utvecklas hos oss

Återkommande utbildning med vinprovningar ökar intresset och tryggheten i matsalen.  Dessutom har vi på Lammet i samarbete med Vinkällan AB under 10 år erbjudit sommelierutbildningar (steg 1 & 2) för hela fjället, inklusive Trysil. I teamet du arbetar finns stor kunskap och du kan verkligen räkna med att utvecklas hos oss. Både i kök och matsal.

TILLBAKA TILL ÖVERSIKT

ANSÖK NU!

UNIK ARBETSPLATS

Lammet & Grisen grundades 1969 på Öland och 1991 i Sälen. Den lilla ”krogkoncernen” är i samma ägarfamilj sedan 1969, dock i andra & tredje generationen! I över 50 år har personalens välmående prioriterats. Lammet & Grisen äger alla sina fastigheter vilket gör att allt är anpassat för konceptet och mycket pengar har lagts på bra arbetsmiljö, med t ex ljuddämpning och halkskydd. Genom långsiktigt arbete för supernöjd personal nås också supernöjda gäster. Enkelt eller hur?

TILLBAKA TILL ÖVERSIKT

ANSÖK NU!