ÖLAND

SÄLEN

  • PRESENTKORT
  • SÄLEN
  • PRESENTKORT
  • ÖLAND

ENGLISH

DANSK

  • PRESENTKORT
  • SÄLEN
  • ÖLAND

MATMENY

VINLISTA

EN UPPLEVELSE PÅ RIKTIGT

Denna stora meny är komponerad för att ge många underbara upplevelser av mat och dryck i kombination.

Förrättstrilogi

Tre avsmakningsförrätter som tillsammans med de rekommenderade vinerna ger fantastiska smakupplevelser

Kalixlöjrom    med krispig potatiskaka och syrad grädde

Klassisk Skagen   toppad med forellrom

Carpaccio    på sotad biff från Dalarna

FÖRRÄTTSVINUPPLEVELSE 3 x 5 cl

2012 Veuve Clicquot Vintage Brut   Champagne, Frankrike

2018 Riesling Charm George Breuer Rheingau, Tyskland

2017 Viognier  Delas, Vin de Pays Doc, Frankrike

Lammet & Grisens specialitet och stolthet: Trilogi på filéer

Helstekt fläskfilé, lammfilé, oxfilé, helgrillat lamm, knaperstekt fläsksida och oxkorv - som trancheras av kockarna i restaurangen. Du väljer själv tillbehören.

VINUPPLEVELSE GULD 3 x 10 cl

2015 Beaune Bastion 1er Cru Chanson Père & Fils, Bourgogne, FR

2015 Brunello di Montalcino Col d´Orcia, Toscana, Italien  

2015 Mas La Plana  Miguel Torres, Penedés, Spanien

Desserttrilogi  

Tre små utvalda desserter som tillsammans med dessertvinerna skapar en magisk avrundning på er middag

Hallon  Hallonmousse med chokladcrème, hallonpärlor och hallonsorbet  

Hjortron   Hjortron på flera vis, madeleinekaka, vaniljkräm, mandelsorbet och karameliserade mandlar

Crème Brulée  Serveras med variation av citrus

dessertvinupplevelse 3 x 3 cl

2016 Mrs Wigley Moscato Wirra Wirra, McLaren Vale, Australien

2018 Brännlands Iscider Brännland Cider, Sverige

2018 Noble Late Harvest  Nederburg, Western Cape, Sydafrika

Hela upplevelsen med både mat och dryck      

1680

Endast maten    

917

Förrätter

TOAST Skagen Skagen

159

Klassisk Toast Skagen på handskalade stora räkor och smörstekt lantvetebrioche toppas med forellrom

Carpaccio  

169

På svensk sotad biff med hasselnötsmajonnäs, krispig lök, jordärtskocka och hasselnötsvinegrette

Fish Taco              

159

Lättrimmad Älvdalslax med sojaemulsion, picklad avocado, mango, chili och koriander som serveras på krispigt wontonblad

grönärt

139

Soppa på svenska gröna ärtor, grönärtskräm med chili och lime, rökta mandlar, vinkokt schalottenlök och friterade glasnudlar. Vegansk

Chark & Ost 3-4 p

399

Ett urval av exklusiva charkuterier och ostar

varmrätter

                                         VARM

VÄRM HEMMA

Köttbullar

89

79

För barnen med potatismos, gräddsås och lingon

Prinskorv

79

69

 För barnen. Från Karelius med potatismos och ketchup

Knaperstekt fläsksida

219

189

med portvinsås, Tollby gourmetpotatis och syrad kål

Fläskfilé

289

249

med portvinsås, potatisgratäng, linser och grönkål

Lammfilé

349

299

Naturbeteskött, Nya Zeeland. Med rödvinssås, potatisgratäng och rostade rödbetor med chèvre

Lammstek/bog

259

229

Småland /Sverige. Med rödvinssås, broccoligratäng och bakade rotsaker med pistou

Oxfilé  

379

329

Sverige/Finland. Med bordelaisesås, potatisgratäng samt pärlcouscous med soltorkade tomater

Oxkorv

189

169

Eget recept på kött från Dalarna. Med Tollby gourmetpotatis, samt rödkål med äpple

Köttbullar

149

Handgjorda på kött från Dalarna med hemgjort potatismos, gräddsås och lingonsylt

Fisk & Skaldjur  

379

329

Smörstekt Piggvar som serveras med halstrade pilgrimsmusslor, rökt parmesankräm,rosébakad fänkål, saffransinkokt kronärtskocka och vitvinssås.Alla våra råvaror från havet kommer från hållbara bestånd och är MSC-märkta

Från växtriket vegansk  

269

229

Marinerad tempeh på svensk ärtrödkål med äpple och linser med grönkål samt pepparsås

Desserter

KLADDKAKA

109

Serveras med hallonkräm och vaniljcrème  

Klassisk Crème Brulée  

89

smaksatt med tahitivanilj  

Mjölkchokladpannacotta

89

med björnbär

blåbärsmousse

89

med kolacrème, marshmallows

Krogens fantastiska tryfflar

59

Tryffel på mjölkchoklad smaksatt med hasselnöt
Tryffel på mörk choklad med havssalt och kolacrème

TILLBEHÖR

Grönsakstillbehör

69

ca 200 g.  Linser och grönkål, rostad kålrot med pumpakärnor,bakade rotfrukter med pistou, rostade rödbetor med chèvre

Potatisgratäng

79

500 g

Broccoligratäng

89

500 g

Kryddsmör

39

Ca. 50 g.  Rödvinssmör eller Vitlökssmör  

Varma såser

ca. 2 dl

Portvinsås

65

Rödvinssås

79

Bordelaisessås

75

Pepparsås

79

Kalla såser

ca. 2 dl

Bearnaisesås

65

Gulärtshummus

49

Karameliserad lökcreme

59

Kalla såser

ca. 1 dl

Gremolata

39

Chimmichurry

39

JULBORD HEMMA
I STUGAN

Restaurangen och Butiken är stängda på Julafton. Men Butiken erbjuder dagarna före Julafton massor med egenproducerad julmat för bekvämt julfirande i stugan. Vill ni ha en riktigt bekväm lösning väljer ni vårt JULBORD TAKE-AWAY som förköps online och hämtas i Butiken den 21-23/12.

LÄS MER HÄR

Ni kan även beställa er take-away meny direkt i vår välsorterade kött- och delikatessbutik som ligger i direkt anslutning till restaurangen. Vill du göra maten från grunden med de bästa råvarorna så är det hit du ska komma och handla.

Hämta kött- & delikatessmenyn här