ÖLAND

SÄLEN

  • PRESENTKORT
  • SÄLEN
  • PRESENTKORT
  • ÖLAND

ENGLISH

  • PRESENTKORT
  • ÖLAND
  • SÄLEN
  • DANSK

EN UPPLEVELSE PÅ RIKTIGT

Denna stora meny är komponerad för att ge många underbara upplevelser av mat och dryck i kombination.

Förrättstrilogi

Tre avsmakningsförrätter som tillsammans med de rekommenderade vinerna ger fantastiska smakupplevelser

Kalixlöjrom    med krispig potatiskaka och syrad grädde

Klassisk Skagen   toppad med forellrom

Carpaccio    på sotad biff från Dalarna

FÖRRÄTTSVINUPPLEVELSE 3 x 5 cl

2012 Veuve Clicquot Vintage Brut   Champagne, Frankrike

2018 Riesling Charm George Breuer Rheingau, Tyskland

2017 Viognier  Delas, Vin de Pays Doc, Frankrike

Lammet & Grisens specialitet och stolthet: Trilogi på filéer

Helstekt fläskfilé, lammfilé, oxfilé, helgrillat lamm, knaperstekt fläsksida och oxkorv - som trancheras av kockarna i restaurangen. Du väljer själv tillbehören.

VINUPPLEVELSE GULD 3 x 10 cl

2015 Beaune Bastion 1er Cru Chanson Père & Fils, Bourgogne, FR

2015 Brunello di Montalcino Col d´Orcia, Toscana, Italien  

2015 Mas La Plana  Miguel Torres, Penedés, Spanien

Desserttrilogi  

Tre små utvalda desserter som tillsammans med dessertvinerna skapar en magisk avrundning på er middag

Hallon  Hallonmousse med chokladcrème, hallonpärlor och hallonsorbet  

Hjortron   Hjortron på flera vis, madeleinekaka, vaniljkräm, mandelsorbet och karameliserade mandlar

Crème Brulée  Serveras med variation av citrus

dessertvinupplevelse 3 x 3 cl

2016 Mrs Wigley Moscato Wirra Wirra, McLaren Vale, Australien

2018 Brännlands Iscider Brännland Cider, Sverige

2018 Noble Late Harvest  Nederburg, Western Cape, Sydafrika

Hela upplevelsen med både mat och dryck      

1680

Endast maten    

917

Förrätter

TOAST Skagen Skagen

139

Klassisk Toast Skagen på handskalade stora räkor och smörstekt lantvetebrioche.

Lägg till 10 g Kalixlöjrom från Luleå skärgård

60

Carpaccio  

179

På svensk sotad biff med hasselnötsmajonnäs, krispig lök, jordärtskocka och hasselnötsvinegrette

Fish Taco  

159

Lättrimmad familjeodlad röding med sojaemulsion, picklad avocado, mango, chili och koriander som serveras på krispigt wontonblad

grönärt

139

Soppa på svenska gröna ärtor, grönärtskräm med chili och lime, rökta mandlar,  vinkokt schalottenlök och friterade glasnudlar. Vegansk

Chark & Ost 2-4 p

399

Ett urval av exklusiva charkuterier och ostar

varmrätter

                                         VARM

             VÄRM HEMMA

Köttbullar

89

79

För barnen med hemgjort potatismos, gräddsås och lingonsylt

Prinskorv

79

69

För barnen. Från Karelius med hemgjort potatismos och ketchup

Knaperstekt fläsksida SmÅLAND

229

199

med portvinsås, Tollby gourmetpotatis och syrad kål

Fläskfilé Jakobstad, Finland

299

259

med portvinsås, potatisgratäng, linser och grönkål

Lammfilé

369

319

Naturbeteskött, Nya Zeeland. Med rödvinssås, potatisgratäng och rostade rödbetor med chèvre

Lammstek/bog

259

229

Småland /Sverige. Med rödvinssås, broccoligratäng och bakade rotsaker med pistou

Oxfilé  

399

349

Sverige/Finland. Med bordelaisesås, potatisgratäng samt pärlcouscous med soltorkade tomater

Oxkorv

189

169

Eget recept på kött från Dalarna. Med hemgjort potatismos, gräddsås och lingonsylt

SLUTSÅLD Köttbullar

159

Handgjorda på kött från Dalarna med hemgjort potatismos, gräddsås och lingonsylt

Fisk & Skaldjur  

399

349

Bakad torskrygg och halstrad pilgrimsmussla. Mussel- & vitvinssås, äppel- & fänkålspuré, smörkokta Tollby gourmetpotatisar med timjan och vitlök. Alla våra råvaror från havet kommer från hållbara bestånd och är MSC-märkta.

Från växtriket

289

249

Marinerad tempeh på svensk ärt och svensk grillost, rödkål med äpple och linser med grönkål samt pepparsås

Desserter

KLADDKAKA

109

Serveras med hallonkräm och vaniljcrème  

Klassisk Crème Brulée  

99

smaksatt med tahitivanilj  

Mjölkchokladpannacotta

99

med björnbär

blåbärsmousse

89

med kolacrème, marshmallows

Krogens fantastiska tryfflar

69

Tryffel på mjölkchoklad från Höganäs Chocolate smaksatt med hasselnöt
Tryffel på mörk choklad från Höganäs Chocolate med havssalt och kolakräm

TILLBEHÖR

Grönsakstillbehör

69

ca 200 g.  Linser och grönkål, rostad kålrot med pumpakärnor,bakade rotfrukter med pistou, rostade rödbetor med chèvre

Potatisgratäng

79

500 g

Broccoligratäng

89

500 g

Kryddsmör

39

Ca. 50 g.  Rödvinssmör eller Vitlökssmör  

Varma såser

ca. 2 dl

Portvinsås

65

Rödvinssås

79

Bordelaisessås

75

Pepparsås

79

Kalla såser

ca. 2 dl

Bearnaisesås

65

Aioli

49

Gulärtshummus

49

Karameliserad lökcreme

59

Kalla såser

ca. 1 dl

Gremolata

39

Chimmichurry

39

JULBORD HEMMA
I STUGAN

Restaurangen och Butiken är stängda på Julafton. Men Butiken erbjuder dagarna före Julafton massor med egenproducerad julmat för bekvämt julfirande i stugan. Vill ni ha en riktigt bekväm lösning väljer ni vårt JULBORD TAKE-AWAY som förköps online och hämtas i Butiken den 21-23/12.

LÄS MER HÄR

Ni kan även beställa er take-away meny direkt i vår välsorterade kött- och delikatessbutik som ligger i direkt anslutning till restaurangen. Vill du göra maten från grunden med de bästa råvarorna så är det hit du ska komma och handla.

MENY KÖTT & DELI