ÖLAND
EN UPPLEVELSE PÅ RIKTIGT
Denna stora meny är komponerad för att ge många underbara upplevelser av mat och dryck i kombination.
Förrättstrilogi
Tre avsmakningsförrätter som tillsammans med de rekommenderade vinerna ger fantastiska smakupplevelser
Kalixlöjrom med krispig potatiskaka och syrad grädde
Klassisk Skagen toppad med forellrom
Carpaccio på sotad biff från Dalarna
FÖRRÄTTSVINUPPLEVELSE 3 x 5 cl
2012 Veuve Clicquot Vintage Brut Champagne, Frankrike
2018 Riesling Charm George Breuer Rheingau, Tyskland
2017 Viognier Delas, Vin de Pays Doc, Frankrike
Lammet & Grisens specialitet och stolthet: Trilogi på filéer
Helstekt fläskfilé, lammfilé, oxfilé, helgrillat lamm, knaperstekt fläsksida och oxkorv - som trancheras av kockarna i restaurangen. Du väljer själv tillbehören.
VINUPPLEVELSE GULD 3 x 10 cl
2015 Beaune Bastion 1er Cru Chanson Père & Fils, Bourgogne, FR
2015 Brunello di Montalcino Col d´Orcia, Toscana, Italien
2015 Mas La Plana Miguel Torres, Penedés, Spanien
Desserttrilogi
Tre små utvalda desserter som tillsammans med dessertvinerna skapar en magisk avrundning på er middag
Hallon Hallonmousse med chokladcrème, hallonpärlor och hallonsorbet
Hjortron Hjortron på flera vis, madeleinekaka, vaniljkräm, mandelsorbet och karameliserade mandlar
Crème Brulée Serveras med variation av citrus
dessertvinupplevelse 3 x 3 cl
2016 Mrs Wigley Moscato Wirra Wirra, McLaren Vale, Australien
2018 Brännlands Iscider Brännland Cider, Sverige
2018 Noble Late Harvest Nederburg, Western Cape, Sydafrika
Hela upplevelsen med både mat och dryck
1680
Endast maten
917
Förrätter
TOAST Skagen Skagen
149
Klassisk Toast Skagen på handskalade stora räkor och smörstekt lantvetebrioche toppas med forellrom
Carpaccio
169
På svensk sotad biff med hasselnötsmajonnäs, krispig lök, jordärtskocka och hasselnötsvinegrette
Fish Taco
149
Lättrimmad Älvdalslax med sojaemulsion, picklad avocado, mango, chili och koriander som serveras på krispigt wontonblad
vårrulle vegansk
139
Vårrulle på filodeg med grönkål, kimchiemulsion, svartkål och kronärtskocka
Chark & Ost 3-4 p
399
Ett urval av exklusiva charkuterier och ostar
varmrätter
VARM
VÄRM HEMMA
Köttbullar
89
79
För barnen med potatismos, gräddsås och lingon
Prinskorv
79
69
För barnen. Från Karelius med potatismos och ketchup
Knaperstekt fläsksida
209
179
med portvinsås, Tollby gourmetpotatis och syrad kål
Fläskfilé
279
239
med portvinsås, potatisgratäng, linser och grönkål
Lammfilé
329
289
Naturbeteskött, Nya Zeeland. Med rödvinssås, potatisgratäng och rostade rödbetor med chèvre
Lammstek/bog
249
219
Småland /Sverige. Med rödvinssås, broccoligratäng och bakade rotsaker med pistou
Oxfilé
349
309
Sverige/Finland. Med bordelaisesås, potatisgratäng samt pärlcouscous med soltorkade tomater
Oxkorv
179
159
Eget recept på kött från Dalarna. Med Tollby gourmetpotatis, samt rödkål med äpple
Köttbullar
149
Eget recept på kött från Dalarna. Med hemgjort potatismos, gräddsås och lingonsylt
Fisk & Skaldjur
359
319
Bakad torskrygg med pilgrimsmussla, mussel- & vitvinssås, äppel- & fänkålspuré, smörkokta Tollby gourmetpotatisar med timjan och vitlök. Alla våra råvaror från havet kommer från hållbara bestånd och är MSC-märkta
Från växtriket vegansk
259
219
Marinerad tempeh på svensk ärt rödkål med äpple och linser med grönkål samt löksky
Desserter
KLADDKAKA
89
Serveras med hallonkräm och vaniljcrème
Klassisk Crème Brulée
89
smaksatt med tahitivanilj
Mjölkchokladpannacotta
89
med björnbär
blåbärsmousse
89
med kolacrème, marshmallows
Krogens fantastiska tryfflar
59
Tryffel på mjölkchoklad smaksatt med hasselnöt
Tryffel på mörk choklad med havssalt och kolacrème
hasselnötsglass 2-3 p
119
0,5 l Sälenglass och Lammets chokladkolasås
Vaniljglass 2-3 p
139
0,5 l Sälenglass med hjortronsylt från trakten
Ni kan även beställa er take-away meny direkt i vår välsorterade kött- och delikatessbutik som ligger i direkt anslutning till restaurangen. Vill du göra maten från grunden med de bästa råvarorna så är det hit du ska komma och handla.
Hämta kött- & delikatessmenyn här