Meny, vin, mm

Picture 210IMG_6248IMG_6344

Utmärkelser

Lammet & Grisen är tiofaldig vinnare av utmärkelsen Munskänkarnas Vinkrog. Bedömningen baseras på prissättning, vinhantering, vinglas, mångfald, mm. Restaurangen är rekommenderad av White Guide varje år 2006-2017.

Årets Vinlista 2005_sWhite logga

Meny

Menyn på Lammet & Grisen innehåller flera nyskapande förrätter, varmrätter och desserter, men också en del klassiker. Vår specialitet är: Helstekt lammfilé, fläskfilé och oxfilé samt flera rustika detaljer som trancheras av kockarna i restaurangen. Lammets Upplevelsemenyer ger er en storslagen kväll full med spännande smakupplevelser av mat och dryck i kombination.
Nu erbjuder vi Röd Ankomst med 100 kr rabatt för vuxna på varmrätten vissa utvalda dagar och tider. OBS: begränsad tillgång.

Meny klicka här

 

Vin

salen_vin Vinlistan omfattar ca 1000 viner med allt från Krogens Utvalda Viner till riktiga rariteter från vinkällaren. En trappa ned hittar ni en mycket läcker vinkällare för 3000 buteljer, byggd i gammalt tegel, ek, smide och glas.

Vinlistan klicka här

Sommelierer Våra duktiga sommelierer hjälper dig gärna till en storslagen vinupplevelse.
Kvalitetsviner till ett unikt pris Att vi på exklusiva viner bara lägger på mellan 0-500 kr på Systembolagspris (eller återanskaffningskostnad) är troligen helt unikt: I vissa fall har vi till och med lägre pris än Systembolaget!
Stora vinflaskor Vad sägs om unikt stora buteljer på 1,5 , 3, 5, 6, 9, 18 och 27 liter? Finns bara på Lammet!
Mat & vin i kombination Lammets vingrupp som utgörs av fem personer varav fyra sommelierer, testar flera hundra viner inför varje säsong. Först sätts individuella betyg på vinet i sig. Om vinet är intressant följer test mot maten, och återigen sätts betyg. Nu bedöms kombinationen. Ofta ändrar vi lite på såsrecepten eller dessertrecepten för att matcha viner i vinpaketen. Nivån på syra, sötma, sälta och beska är avgörande. Denna process genomförs i flera omgångar. Lägg till det faktum att vinjuryn sällan är helt enig. Smaken är ju som bekant olika. En otrolig utmaning – men värt all möda då en perfekt kombination av mat & vin avnjuts!

För grupper

Lammet & Grisen är perfekt för grupper!

  • Matsalen ”Rioja” rymmer 130 sittplatser med både långbord och mindre bord.
  • I matsalen ”Toscana” har vi 100 sittplatser, både långbord och mindre bord.
  • I ”Bordeaux” har vi 66 sittplatser, främst mindre bord .
  • I ”Piemonte” har vi 60 sittplatser, både långbord och mindre bord.
  • I ”Bourgogne” har vi 44 sittplatser, främst mindre bord.

Vi erbjuder vinprovning som ett uppskattat inslag till varmrätten.

För barn

salen_for_barnen

Lammet & Grisen är riktigt barnvänligt! Barnen älskar vårt matkoncept där man själv väljer vad man ska äta. De flesta barn hämtar filéer och tillbehör från de vanliga bufféerna, men vi har även en buffé med lite extra för de små. När de är mätta går dom till ”Barnens Hörna” där det finns ett filmrum med tecknad film, ett lekrum med pussel, böcker, gosedjur, mm, samt ett mys- och wii-rum där de lite äldre kan ”hänga”. Bli inte förvånade om barnen inte vill gå hem när ni vill!

Ta med hem

Festmiddag hemma? Beställ helstekt fläskfilé, lammfilé eller oxfilé med läckra tillbehör för avhämtning. Nytt är att du även kan köpa hem detta färdiglagat men kallt, för mycket enkel uppvärmning hemma då tiden passar dig! Klicka på BUTIKEN

-->
Inga produkter finns i varukorgen