Meny, vin, mm

Konceptet

Purmo-091209- 250

I snart 50 år har ölänningar och sommargäster upplevt och älskat den unika maten och stämningen – i den unika byggnaden – på Lammet & Grisen, beläget på norra Öland.

Är detta en överdrift? Nej, vi tror faktiskt inte det. Lammet & Grisen på Öland är med all säkerhet den enda i sitt slag. Både restaurangbyggnaden och matkonceptet är helt unika. Restaurangen erbjuder helstekt Lamm och Gris som specialitet. Köttet trancheras i restaurangen framför er så att ni får precis det ni vill ha – och så mycket ni vill.

Till detta dukas det upp en dignande bufféavdelning med sallader, grönsaker, bröd, såser, smörer, chutneys, potatisanrättningar och andra läckra tillbehör. För barnen finns det en även en extra buffé med köttbullar, kyckling, mm.

I Baren handlar du allt från läsk och öl till fantastiska kvalitetsviner och somriga drinkar. Ett glas champagne före maten avnjuts lämpligen på den läckra takterrassen med utsikt över naturreservatet Horns Kungsgård.

Varje kväll underhåller populära artister. Stämningen trappas upp under kvällen. Runt klockan 22 börjar Stora Allsångstimmen. Om ni går på sena sittningen bör ni inte missa detta. Och ibland blir det spontan dans. Det är upp till er!

Takterrassen!
Takterrassen, som verkligen är ett måste, är en oförglömlig upplevelse!

Meny

Helstekt lamm och gris – på krogens vis, med alla läckra tillbehör i bufférummet. Njut av de öländska råvarorna, bland annat de underbara helstekta lammen.

Vuxna: 395 kr (inkl musikentré 75 kr)
För barn/ungdomar mellan 3-15 år är priset 17 kr per år, exempelvis 85 kr för en femåring.

Specialerbjudanden (bokas online):
Röd Ankomst – 100 kr rabatt för vuxna, utvalda dagar och tider

Vegetariskt: 305 kr

Endast musikentré: 75 kr

En fiskrätt finns som alternativ.

Från baren

IMG_5755 kopia 2IMG_6608 kopia 2

Även här är Lammet & Grisen en speciell krog. Allt du vill ha, förutom varmrätten, handlar du i den vackert rundade Baren där vår proffsiga personal guidar till bra val. Många gäster kommenterar särskilt att detta har flera fördelar. Dels är det trevligt med lite mingel. Men framför allt är notan redan betalad då ni vill gå. Man slipper sitta och vänta på den.

Det är svårt att avstå från dessert en härlig sommarkväll. Kanske likörmarinerade ölandsjordgubbar med gräddvaniljglass. En klassiker med över 30 år gammalt orginalrecept.

Vi är kända för underbar espresso och cappuccino – handgjorda av våra baristautbildade bartenders. Aveclistan är även den omfattande. Men vår personal guidar dig gärna. Något destillat från den prisbelönta öländska producenten Wannborga kanske?

Kanske vill ni stanna kvar en stund. Och uppleva en magnifik solnedgången på takterrassen. Populärt efter maten är ännu en klassiker – Irish Coffe – dessert, kaffe och avec i samma glas! Våra stolta bartenders blandar gärna din favoritdrink eller tipsar dig om någon helt ny upplevelse. Mojito på egenodlad mynta är t ex mycket populär.

Dryck- & dessertmeny

För grupper

Lammet & Grisen är verkligen perfekt för grupper! Kvällen startar lämpligen med något läskande på den härliga takterrassen – med underbar utsikt över alvarsmarken på naturreservatet Horns Kungsgård.

Det generösa konceptet med helstekt lamm och gris som trancheras av kockarna i restaurangen ger naturligt mingel och en avspänd stämning. Den rustika inredningen med markfasta långbord och bänkar förstärker upplevelsen av något unikt. Proffsig underhållning och möjlighet för dans gör Lammet & Grisen till ett förstahandsval vid grupparrangemang.

Många grupper kommer till oss med buss. Här är några öländska bussbolag som brukar köra till oss:
Silverstrands: 0485-26150
Sättra Buss: 0485-560085

För barn

for_barnen

Lammet & Grisen är mycket väl lämpat för barnfamiljer! Många barnfamiljer väljer att besöka oss på den tidiga sittningen då vi öppnar klockan 16:30 (redan kl 16:00 många dagar under högsäsongen). Vissa väljer att komma på den senare sittningen.

Barnen älskar att få köttet trancherat åt sig, och att själva få välja vilka tillbehör man ska ha på tallriken. Vi får ofta höra att ”det var länge sedan mitt barn åt så här bra”. En Banana Split Junior efter är en klassisk favorit i läckert utförande.

Den avspända atmosfären och de fantastiska barnrummen och lekområdet utomhus gör att barnen stortrivs!

Ta med hem

Helstekt lamm och gris med läckra tillbehör är ett underbart alternativ om ni vill ha middag hemma.

Avhämtningsmeny

-->
Inga produkter finns i varukorgen