NYÅRSSUPÉ

boka din nyårsafton på Lammet!

Trerätters Nyårsmeny, värmes

Trerätters Nyårsmeny, värmes

525 kr

Vi kan tyvärr inte erbjuda hemleverans på nyårsafton.
Välj: ”Hämta själv i Butiken” som leverans,
 från kl. 09:00 – 15:00

Färdiglagat och nerkylt, för mycket enkel uppvärmning hemma.

Förrätt
Hummerskagen toppad med en klick Kalixlöjrom
Hummerkött och handskalade stora räkor i pepparrot- och dillmajonnäs på husets brioche

Varmrätt
Helstekt Oxfilé
med potatisgratäng, madeirasky, savoykål och vintergrönsaker från Wålstedt i Dala-floda

Köp till: Rödvinssmör, Vitlökssmör, Röktsmör, Kall vitlökssås,
Extra smakrik bearnaisesås, Broccoligratäng

Dessert
Smultron och Champagne
Smultronmousse på pistagebotten med champagnecreme och juzuvariation samt macarons och rosor

 

Dryckesrekommendation till Nyårssupé i stugan:
”Följande viner finns på Systembolagets ordinariesortiment och ska finnas i butiken inuti Centrumhuset i Sälen by.”

Hummerskagen
2014 Riesling, Trimbach, Alsace, Frankrike, SBnr: 2639
2015 Chablis ”Le Finage”, La Chablisienne, Bourgogne, Frankrike, SBnr: 70631

Helstekt Oxfilé
2012 Brunello di Montalcino, Col d’Orcia, Toscana, Italien, SBnr: 12357
2014 Black Stallion Cabernet Sauvignon, Black Stallion Estate, Kalifornien, USA, SBnr: 6207

Smultron och Champagne
2016 Nivole Moscato d’Asti, Piemonte, Italien, SBnr: 7787
2015 Brachetto d’Aqui, Braida, Piemonte, Italien, SBnr: 6260

 

Kategori:

Dela det här

Beskrivning

Tips från kockarna:

Varmrätt
Temperera köttet om du har möjlighet (låt det ligga framme i rumstemperatur i ca en timme före tillagning.)

Sätt ugnen på 120 grader. Ta av plastlocket och ställ in potatisgratängen och grönsakerna i 40 minuter.

Sätt in köttet i ugnen. Stick in stektermometer i den tjockaste delen. Använd helst en digital stektermometer, annars en analog, (I tredje hand timer o visuell koll genom att känna på köttet). När det börjar bli fast, men inte stumt, gör ett litet snitt i tjockaste biten och kolla färgen.) OBS: tänk på att köttets temperatur fortsätter upp några grader efter uttagning.

Kolla temperatur i mitten av köttbiten. Ta ut köttet vid: Rare 38 grader. Medium 45 grader. Well done 70 grader

Låt köttet vila i folie i 10 minuter. Låt gratängen stå på eftervärme.
Knep: Värm tallrikar och eventuella uppläggningsfat/såskanna i ugnens eftervärme. Då håller sig maten varm på bordet under middagen.

Värm såsen i kastrull, eller i micro (utan lock). Akta så att såsen inte bränner!

Du gillar kanske också…

-->
Inga produkter finns i varukorgen